Dit receptuur is geschikt voor 1 à 2 personen.

Ingrediënten:

  • 1 mergpijp
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje laurier
  • 2 eetlepels panko
  • 1 koffielepels olijfolie
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 snede brood
  • peper & zout

Bereiding:

  • Vraag aan onze slagers om de mergpijp overlangs in tweeën te zagen.
  • Laat de mergpijp een nacht in gezouten water trekken.
  • Spoel de mergpijp af en plaats de pijp in een kookpan.
  • Bevochtig vervolgens tot de mergpijp royal onderstaat.
  • Voeg tijm, laurier, peper en zout naar smaak toe.
  • Breng aan de kook en schakel het vuur naar een laag pitje gedurende 45 minuten.
  • Haal de mergpijp uit de pan en dep deze droog.
  • Kruid af met peper en out en bestrooi met een mengsel van panko en olijfolie.
  • Laat het geheel mooi goudbruin gratineren onder de grill.
  • Werk elk bordje af met fijngehakte peterselie.