Bereid stoofvlees met triple d’anvers
Dit receptuur is geschikt voor 6 personen.

Ingrediënten:
- 3 kg stoofvlees
- een scheut olijfolie
- 4 uien (in ringen gesneden)
- 100 g bruine suiker
- 50 g wittewijnazijn
- 3 flesjes Tripel d’Anvers
- 2 dl bruine fond
- 6 sneden wit brood (zonder korst)
- 100 g Tierentyn-mosterd
- 4 uien in ringen gesneden (niet grof)
- 100 gram boter
- peper zout
- 2 blaadjes laurier
Bereiding:
- Kleur het stoofvlees mooi aan met de olijfolie en boter in een braadpan en schep de stukken vervolgens over naar een kookpan.
- Bak vervolgens de uienringen in dezelfde pan goudbruin en voeg de suiker toe. Blus met wittewijnazijn en laat inkoken.
- Voeg het bier toe en laat even doorkoken.
- Schenk dit mengsel over het stoofvlees en voeg hieraan de bruine fond toe.
- Leg hier het met mosterd ingesmeerde brood op, voeg peper, zout en laurier toe en laat het geheel tot 3 uur zachtjes stoven tot het stoofvlees gaar is.