Dit receptuur is geschikt voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • 3 kg stoofvlees
  • een scheut olijfolie
  • 4 uien (in ringen gesneden)
  • 100 g bruine suiker
  • 50 g wittewijnazijn
  • 3 flesjes Tripel d’Anvers
  • 2 dl bruine fond
  • 6 sneden wit brood (zonder korst)
  • 100 g Tierentyn-mosterd
  • 4 uien in ringen gesneden (niet grof)
  • 100 gram boter
  • peper zout
  • 2 blaadjes laurier

Bereiding:

  • Kleur het stoofvlees mooi aan met de olijfolie en boter in een braadpan en schep de stukken vervolgens over naar een kookpan.
  • Bak vervolgens de uienringen in dezelfde pan goudbruin en voeg de suiker toe. Blus met wittewijnazijn en laat inkoken.
  • Voeg het bier toe en laat even doorkoken.
  • Schenk dit mengsel over het stoofvlees en voeg hieraan de bruine fond toe.
  • Leg hier het met mosterd ingesmeerde brood op, voeg peper, zout en laurier toe en laat het geheel tot 3 uur zachtjes stoven tot het stoofvlees gaar is.