Dit receptuur is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten vlees:

  • 1 lamszadel
  • een scheut olijfolie
  • 50 g boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 bosje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Ingrediënten risotto:

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui (fijngesneden)
  • enkele takjes tijm
  • 1 dl Noilly Prat
  • 2 koffiemokken risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 g bospaddenstoelen
  • 50 g parmezaan
  • 1 koffielepel vers, ongezoet druivensap
  • 1 bosje bieslook

Bereiding

  • Bak het lamszadel langs beide zijden aan in een pan. Gebruik hiervoor olijfolie en boter.
  • Doe er de knoflook, rozemarijn en tijm bij en kruid het vlees goed af met peper en zout.
  • Stop het lamszadel in een voorverwarmde oven van 185 °C gedurende 7 minuten en keer daarna het lamszadel om. Laat vervolgens nog eens 7 minuten aanbakken.
  • Haal het lamszadel uit de oven en laat vervolgens 10 minuten rusten.
  • Neem een steelpan en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Doe er opnieuw wat knoflook bij en zet op bij een matig vuurtje tot de knoflook aankleurt.
  • Verwijder de knoflook en voeg nu de fijngesneden ui toe samen met de tijm en stoof aan. Blus af met Noilly Prat en laat inkoken.
  • Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg stapsgewijs de kippenbouillon toe en laat inkoken tot de rijst beetgaar is.
  • Werk de risotto af met gebakken bospaddenstoelen, parmezaan en enkele druppels verjus (= ongezoet druivensap) voor de smaakbalans van je gerecht. Garneer tot slot met bieslook.
  • Snijd het lamszadel in mooie plakken en serveer met de smeuïge risotto.