In Het Vleesboek van Luc De Laet vind je heerlijke recepten terug waaronder deze ideale aperitief snack. Natuurlijk is dit met een Duvel de perfecte combinatie.

Voor 4 à 6 pers.

  • 50 cl olijfolie
  • 100 g honing
  • 2 citroenen
  • 5 tenen knoflook (geraspt)
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1/2de koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel harissa
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak 
  • Snufje kurkuma
  • 1 kg drumsticks (kip)
  • Meng alle ingrediënten (behalve de drumsticks) tot een homogene massa.
  • Marineer de drumsticks in de koelkast gedurende 48 uur.
  • Haal ze uit de marinade en dep af. 
  • Bak de drumsticks af in een braadslede in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20 minuten. 
  • Haal de braadslede uit de oven en meng de rest van de marinade door de drumsticks. 
  • Plaats ze gedurende 15 minuten opnieuw in de oven en roer per 5 minuten even om
De link naar onze webshop om meteen je drumsticks / kippenboutjes aan te kopen.

Deel jouw creatie van dit recept en tag ons op sociale media!