Delicatesses van De Laet & Van Haver
In dit artikel ontdek je drie van onze delicatesses met hun unieke smaak en het proces hoe we dit tot stand laten komen. Bij De Laet & Van Haver staat eeuwenoud ambacht in combinatie met innovatie al jaar en dag centraal. Dat zie en proef je ook in onze producten. Binnenkort komt er een nieuwe creatie bij, hou zeker onze blog goed in het oog om niets te missen.
Ken je onze Dolce Zero al? Deze delicatesse is gemaakt van rundvlees. Wanneer je dit voorschotelt geef je eigenlijk een delicatesse van vers vlees met een Braziliaanse toets eraan. We gebruiken hiervoor een dunne lende die we dan inwrijven met een karakteristieke mengeling van kruiden, Braziliaanse koffie en karamel. Daarna gaat het stuk door een rijpingsproces in onze koelcellen en laten we deze gedurende een lange tijd drogen. Een gewaagde carpaccio met een unieke smaak.
Onze Secreto 07 is tot stand gekomen na een jarenlange zoektocht naar de perfecte specerijen- en kruidenmengeling en experimenten met nieuwe productieprocedés. Wat volgde zijn 7 geheime kruiden en specerijen die uitstekend samen passen met een superieur rundsvlees dat een perfecte vlees op vetverhouding bevat. We wrijven ribeyes met de hand in, zo zijn we zeker dat elk stukje bedekt is. Vervolgens drogen we gedurende 7 weken op lage temperatuur en afgestemde luchtvochtigheid. We draaien het vlees twee keer per week om, zodat de koude lucht om het oppervlak van het vlees kan circuleren. Natuurlijke enzymen breken spierweefsel af en het meeste vocht in het vlees verdampt. Dit proces geeft het vlees zijn unieke smaak, die door vetmarmering wegsmelt op de tong. 07
Hierbij gaan we tewerk zoals bij onze klassieke Secreto 07 met dezelfde kruidenmengeling. Enkel komt het deze keer van ‘s werelds bekendste runderras, wagyu. Wagyu wordt wel eens de kaviaar van het rundvlees genoemt en geeft een specifieke smaak aan elk stuk. Ondanks dat het proces hetzelfde is, zijn ze toch zo verschillend van smaak.