Heb je het al in Butcher’s Store Hove gezien? Ons nieuw concept: gerecht in de kijker. Hierbij zetten we een all-in-one kookpakket klaar voor jou! Deze maaltijd box is enkel in Hove beschikbaar, al zal deze ook snel terug te vinden zijn in onze winkel op het Antwerpse Zuid. We starten met een heerlijk smaakvolle Ossobuco! Trek je kookschort aan en let’s start cooking!

Dit recept is voor 4 personen.


4 schijven kalfsschenkel
bloem
peper (naar smaak)
zout (naar smaak)
olijfolie
1 ui (blokjes 1 cm)
2 wortels (blokjes 1 cm)
4 stengels bleekselderij (blokjes van 1 cm)
4 tenen knoflook (fijngesneden)

2 dl droge witte wijn
1 l tomatenpassata
1 dl kalfsbouillon
4 blaadjes laurier
Enkele takjes verse tijm
1 bosje peterselie (fijngehakt)
Geraspte schil van 2 citroenen
450 g spaghetti
Rucola (garnering)
Parmezaan (garnering)


  1. Maak een inkeping aan de rand van de schenkel.
  2. Bloem het vlees en kruid af met peper en zout.7Bak het vlees daarna aan in een pan tot het goudbruin kleurt.
  3. Houd het vlees even apart en stoof de ui, wortel en bleekselderij aan in een pan, samen met de drie teentjes knoflook. Blus met witte wijn.
  4. Laat inkoken en voeg de passata toe samen met de kalfsbouillon.
  5. Voeg hieraan de schenkels en een bouquet garni of kruidentuiltje toe. Hiervoor bind je met behulp van keukentouw vier blaadjes laurier, enkele takjes verse tijm en peterseliestengels samen, zodat je de kruiden achteraf makkelijk uit je bereiding kunt halen.
  6. Schuif de pan met deksel in een voorverwarmde oven van 160°C en laat 2 à 3 uur garen.
  7. Haal het kruidentuiltje uit de bereiding en serveer de ossobuco met gremolata. Combineer hiervoor de geraspte citroenschil samen met de resterende knoflook en de fijngehakte peterselie.